Bianca van Strien

Fulltime tante

BiancavanStrienFulltimetante
In Oktober 2013 is mijn achtste liefdesroman verschijnen. De titel is: Fulltime tante.

Amber Bos heeft een prima leven en is vooral heel gelukkig nu ze eindelijk een date heeft met Arjan, de man waar ze al heel lang verliefd op is. Helaas komt het niet tot het uitje, omdat haar zus en zwager bij een auto-ongeluk om het leven komen en Amber de zorg voor haar driejarige nichtje, Leyanne, op zich moet nemen. Ze heeft nu hele andere dingen aan haar hoofd en in haar nieuwe leven, is geen plaats voor Arjan, de populaire jongen, het fuifnummer, de vrouwenheld. Zij kan zich in ieder geval niet voorstellen dat hij nog iets met haar te maken wil hebben.
Tot haar verbazing lijkt hij nog interesse in haar te hebben en ook Leyanne vindt hem erg aardig, maar Amber is bang dat het meisje zich ook teveel aan hem gaat hechten en hun harten opnieuw worden gebroken.

Omslag en binnenwerk: Buronazessen – concept & vormgeving
Drukwerk: Grafistar, Lichtenvoorde

ISBN 978-90-8660-238-4

Prijs € 16,95

Dit boek is bij iedere boekhandel te bestellen en bij veel bibliotheken te leen.

Fulltime tante expresstitel Rotterdam

——————————————————————————————
Ook van Fulltime tante is inmiddels een Grote Letter Uitgave te koop.
ISBN: 9789461012326
Uitgeverij Oorsprong

Grote Letter Uitgave Fulltime tante

fulltimetanteGLB

Verhaalfragment:
‘Wat ben jij blij vandaag zeg,’ lachte Vanessa nadat ze haar jongere zus eens goed had bekeken.
‘Arjan heeft me gevraagd of ik volgende week met hem uitga.’ Amber Bos was enorm opgewonden en ze durfde eigenlijk niet te geloven dat het echt was gebeurd.
‘Zo zo, gefeliciteerd,’ grijnsde haar zus. ‘Moet je daarom zo op en neer springen?’
‘Dat zou jij ook doen als je door Arjan was uitgevraagd,’ vond Amber.
‘Nee, dat denk ik niet.’ Vanessa moest nog harder lachen. ‘Hoewel ik moet toegeven dat hij een aantrekkelijke man is.’
‘Laat Friso dat maar niet horen.’ Amber trok haar wenkbrauwen op, maar ernstig kijken lukte haar op het moment helemaal niet.
Vanessa trok zich ook niets van haar woorden aan. ‘En wat gaan jullie doen?’
‘Ik heb geen idee.’ Amber haalde haar schouders op. ‘Hij heeft alleen gezegd dat hij me donderdag om half zeven komt ophalen.’
Donderdag, half zeven zou het belangrijkste moment in haar leven zijn.
‘En daar ga je mee akkoord?’ Vanessa keek haar bezorgd aan.
‘Ja,’ knikte ze. ‘Daarmee ga ik akkoord. Ik ben erg blij dat hij me eindelijk mee uitvraagt. Het gaat vast helemaal te gek worden.’
‘Dat hoop ik dan voor je.’
Amber merkte duidelijk dat Vanessa zich weer zorgen maakte. ‘Hé, het is een date met Arjan,’ grijnsde ze blij. ‘Ik kan me niet herinneren dat er ooit een tijd geweest is, dat ik daar niet op heb zitten wachten.’
‘Dat weet ik wel, misschien dat ik daarom wel een beetje bezorgd ben. Hoe is dat zo ineens gekomen?’ vroeg Vanessa toen, toch ook wel erg nieuwsgierig.
Amber haalde haar schouders op. ‘Dat weet ik eigenlijk niet eens. Ik was met Svenja naar een feestje en daar was hij ook en zoals wel vaker gebeurde, waren we een beetje met elkaar aan het dansen en flirten en ineens besloot hij dat we volgende week wel eens samen uit konden gaan.’ Eigenlijk was Amber daar nog steeds erg hoteldebotel van, want tot dan toe had hij haar nog nooit mee uitgevraagd en ze had er ook helemaal niet op gerekend. ‘Oh, nee, ik heb me vast als een kip zonder kop gedragen,’ verzuchtte ze ineens, zich ook herinnerend aan die keer dat ze “I was made for loving you” voor hem had gezongen in een karaokebar. Wat had ze zich daar achteraf voor geschaamd, zeg.
Opnieuw lachte Vanessa. ‘Hoezo?’
‘Nou ja, ik kon hem alleen maar blij aanstaren en grijnzen, zoals nu ongeveer. Oh man, hij heeft er vast nu al spijt van.’ Over de blamage in de karaokebar had ze haar zus niets verteld en daar zou ze nu ook maar liever niets over zeggen.

———————————————————————————————————

Recensies:

Recensie op The S word
Wanneer ik de samenvatting van Fulltime tante lees, moet ik direct denken aan een ander boek dat ik heb gelezen. De verhaallijn komt in grote lijnen overeen met het boek Kus van Zus dat eveneens is uitgegeven bij uitgeverij Ellessy. Ik was erg onder de indruk van dat boek, dus ik ben benieuwd hoe ik dit boek zal ervaren.
Wanneer ik begin te lezen, kan ik niet meer stoppen. Het verhaal is meeslepend en de emoties zijn haarscherp vastgelegd. Wanneer Amber te horen krijgt dat haar zus en zwager een auto-ongeluk hebben gehad, vormt er zich een brok in mijn keel. Maar op het moment dat Amber beseft dat ze haar nichtje moet vertellen dat haar papa en mama er niet meer zijn, wordt mijn keel dichtgeknepen. Een hels dilemma, want hoe vertel je een peuter zoiets afschuwelijks? Tranen schieten mij dan ook regelmatig in de ogen tijdens het lezen van Fulltime tante. Toch bleef ik stug doorlezen, want het verhaal was te mooi om weg te leggen en dus had ik het boek ook in één dag uit.
Als ik Fulltime tante vergelijk met het boek Kus van Zus dan vind ik beide boeken prachtig geschreven. De verhaallijn van Fulltime tante vind ik echter wel wat realistischer. In beide boeken staat een enorm verlies centraal en beide hoofdpersonen worden verantwoordelijk voor de zorg van een klein kind. Echter blijft Bianca van Strien in haar boek dichterbij de rode draad van het verhaal. Alles draait om het verlies van haar familie, de zorg voor haar nichtje en haar leven die totaal op zijn kop ligt. Bij Kus van Zus is er een nog wat spannender element aan toegevoegd, waardoor de boeken toch totaal anders zijn.
Fulltime tante is een boek dat puur en recht vanuit het hart is geschreven! Ademloos lezen, je tranen bedwingen, maar ook genieten van de kleine dingen in het leven… Dat is Fulltime tante!
5 / 5 stars
Door Irene Kalsbeek voor The S Word

————————–
Recensie Bangersisters
Amber Bos heeft een prima leven en is vooral heel gelukkig nu ze eindelijk een date heeft met Arjan, de man waar ze al heel lang verliefd op is. Helaas komt het niet tot het uitje, omdat haar zus en zwager bij een auto-ongeluk om het leven komen en Amber de zorg voor haar driejarige nichtje, Leyanne, op zich moet nemen. Ze heeft nu hele andere dingen aan haar hoofd en in haar nieuwe leven, is geen plaats voor Arjan, de populaire jongen, het fuifnummer, de vrouwenheld. Zij kan zich in ieder geval niet voorstellen dat hij nog iets met haar te maken wil hebben.
Tot haar verbazing lijkt hij nog interesse in haar te hebben en ook Leyanne vindt hem erg aardig, maar Amber is bang dat het meisje zich ook teveel aan hem gaat hechten en hun harten opnieuw worden gebroken.
Fulltime tante is het gevolg van wat iedereen zonder nadenken tegen elkaar zegt als iemand vraagt om voor hun kinderen te zorgen als zij er niet meer zijn. Amber heeft dat ook gedaan bij haar zus en zwager want ze is gek op hun gezin en vooral op haar nichtje Leyanne.
Wie had kunnen bedenken dat hun geluk van het ene moment op het andere moment over zou zijn en dat de geschiedenis zich zou herhalen? Niemand! En toch gebeurt het. De ene dag zit Amber met haar zus op de bank te fantaseren over een leuke jongen waar ze mee uit zal gaan en de dag erop staat de politie aan de deur met slecht nieuws.
Zonder na te denken over de gevolgen voor haarzelf staat ze klaar voor Leyanne en geholpen door een lieve vriendin en een tante van haar zwager komt ze de eerste moeilijke weken door. Dan komt ze Arjan tegen, de jongen waar ze mee uit zou gaan….hij is gepikeerd omdat hij voor een dichte deur stond en snapt niet waarom. Zodra hij weet wat er gebeurd is komt hij terug in Amber’s leven en ontpopt dit boek zich tot een ware liefdesroman.
Bianca van Strien schrijft prettig, je leest het zo weg. Het is een heftig verhaal verstopt in een liefdesroman. Compleet met een mooie verwoording van de angsten die Amber parten spelen en die soms de relatie met Arjan op het spel zetten. Waar ik in het begin van het verhaal een beetje diepgang mistte maakt Bianca dat op het einde helemaal goed.
Door Diane Kooistra voor Bangersisters
—————————————-
Recensie Boekensalon
Liefdesverhaal over Amber, Arjen en Leyanne (ca. 3), wier ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Dit ongeluk vond plaats op de dag dat Amber eindelijk een afspraakje had met de man die zij al lang leuk vond. Het is extra tragisch omdat de ouders van Amber en haar zus ook bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen, samen met hun broertje. Daarom is er niemand anders dan zij die de zorg voor haar nichtje op zich kan nemen. Dit gaat haar vanaf het begin goed af en het meisje hecht zich snel aan haar. Als zij Arjen toevallig later tegenkomt, blijkt dat hij hun afspraak niet is vergeten. Zijn boosheid verdwijnt als hij hoort waarom zij niet is gekomen. Sympathiek eenvoudig verteld verhaal, goed van opbouw, spelend in een Nederlandse omgeving; bevat enkele kleine oneffenheden. Sophia van Poppel

————————————————————————

Interview Connie Harkema met Bianca van Strien naar aanleiding van haar boek “Fulltime tante”

Hoe ben je tot het thema van “Fulltime tante” gekomen? Waardoor ben je geïnspireerd?

Door een relatief eenvoudige gebeurtenis. Enige jaren geleden werkte ik als oppas in een fitness-studio en daar was een meisje, dat heel erg moest huilen. Er was niemand die haar kon geruststellen, tot “Arjan” binnenkwam. Ze keek hem aan en hield op met huilen. Dat was eigenlijk de hoofdinspiratie voor dit boek.

Is het moeilijk om steeds een nieuwe setting voor een liefdesrelatie te verzinnen? Ben je niet bang dat je in herhalingen vervalt?

Ja, zo langzaam ben ik wel bang dat ik in herhaling ga vervallen. Een liefdesroman is over het algemeen al een beetje voorspelbaar. Omdat ik hele gewone mensen in een voor hen toch iets ongewone situatie plaats waardoor hun leven verandert, wordt het steeds moeilijker om nieuwe ideeën te vinden. Maar er zijn nog veel mensen, met nog heel veel mogelijkheden. Dus ga ik natuurlijk wel verder met schrijven.

Vind je het – qua promotie van je boeken in Nederland – jammer dat je in Duitsland woont? 

Ja, het is lastig om wat de promotie betreft in Duitsland te wonen. Het contact met Nederland ben ik na 23 jaar wel een beetje kwijt. En bij het vorige boek is ook gebleken dat het feit dat ik in Duitsland woon, een probleem is voor de Nederlandse lokale radio, kranten et cetera. Heel jammer.

Zijn er plannen om je boeken in het Duits te vertalen?

Twee van mijn boeken heb ik zelf in het Duits vertaald. Ze zijn bij vrienden die, met een rode pen erbij, de boeken lezen. Ik vind het moeilijk om met een door mijzelf vertaald boek naar een uitgever te stappen. Daarvoor moet ik nog een beetje meer moed hebben, maar langzaam maar zeker komt toch wel de wil om dat eens te proberen. Ik hoor in de buurt van heel veel van mensen dat ze mijn boeken willen lezen, dus…

Wanneer kunnen we korte verhalen van jou verwachten op je site www.biancavanstrien.nl

Tot nu toe heb ik af en toe eens een miniatuurtje geschreven, en dat is al weer langer geleden. Er zijn nog een paar korte liefdesverhalen, misschien ga ik die binnenkort eens online laten lezen. Eigenlijk een goed idee.

——————————–

Inmiddels is dat idee omgezet en kan je op deze site het korte verhaal “Links van onze eik” lezen.

%d bloggers liken dit: