Bianca van Strien

Punt nr. 4

Puntnrvieromslagpuntnrviergrootletteruitgave001

In 2015 is mijn tiende Liefdesroman “Punt Nr. 4” verschenen. Ook bij uitgeverij Ellessy in de Relax reeks. Het boek is te verkrijgen / bestellen in de (online)boekhandel en inmiddels ook in de bibliotheken.

ISBN: 9789086602766
Uitgeverij Ellessy

Het boek is in Juni 2016 ook als Hardcover Groot Letter Boek verschenen

ISBN: 9789036431002                                                                                                                             Grote Letter Bibliotheek, Deventer

Babette staat kort voor haar negenendertigste verjaardag voor een enorme opgave. Haar ex-vriend, Michiel, is spoorloos verdwenen en heeft een berg schulden en ellende voor haar achtergelaten. Helaas lukte het haar niet om het restaurant, wat alles voor haar betekende, te behouden.
Dan geeft haar moeder haar de koffer vol jeugdherinneringen die nog in het ouderlijk huis op zolder stond, terug. Daarin vindt Babette ook het in haar tienertijd geschreven lijstje met daarop de punten die ze toen wilde bereiken, zodat haar leven perfect zou zijn. Een aantal punten daarvan heeft ze kunnen afwerken, maar nog niet alles en vooral punt nummer vier lijkt ineens erg dringend te worden. Misschien kan Marius…

 

Biblion Recensie voor “Punt nummer vier”

01.09.2015

Romantisch verhaal rond een vrouw die na bedrogen te zijn opnieuw de liefde ontdekt. Babette (39) is door haar vriend verlaten, maar heeft ook haar huis, het restaurant dat ze beheerde, haar geld en haar auto verloren. In deze crisissituatie ontdekt ze het plannenlijstje dat ze als tiener maakte. Ze besluit daar, ondanks de ballast van haar verleden, aan te gaan werken. Het thema vrouw-kind-leeftijd is hier op speelse wijze neergezet, zodat een breed publiek zich kan inleven. Uiteindelijk bereikt Babette twee van haar jeugddromen. Hoewel het verhaal goed past binnen de chicklit, is het hiervoor te weinig uitgewerkt. De in Duitsland wonende Nederlandse auteur (1969) schreef met dit smakelijke boek alweer haar tiende roman. Met een vlotte schrijfstijl en actuele onderwerpen, zonder complexe structuur, weet zij gemakkelijk lezers van het romantische verhaal te bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: