Bianca van Strien

Schaduwen en Chocolademelk

In April 2012 is mijn eerste Young-Adult Liefdesroman verschenen:

Schaduwen en Chocolademelk – Bianca van Strien
Uitgeverij Ellessy, Arnhem
Young Adult Roman 16+
ISBN: 978-90-8660-180-6

Jessica Wagner is zestien jaar oud en heeft een heel fijn leven op de boerderij van haar familie. Ze heeft een eigen paard, goede vrienden en het gaat goed op school.
Haar ouders, Theo en Silvia, nemen vaak pleegkinderen in huis. Natuurlijk verandert de samenstelling van het gezin nog wel eens, maar Jessica vindt het meestal gezellig om een grote familie te hebben. Op een dag komt Patrick bij hun in huis. Hij is een paar maanden ouder dan Jessica en het is duidelijk dat er veel problemen in zijn leven zijn en dat hij weinig geluk heeft gekend. Jessica wordt verliefd op hem, maar merkt al snel dat het niet gemakkelijk is om zijn vertrouwen te winnen…

Schaduwen & chocolademelk is een ontroerende liefdesroman, die ook geschikt is voor jongeren vanaf 16 jaar. Een boeiend verhaal met pleegouderschap als neventhema en dat zich afspeelt in de buurt van Utrecht op het platteland.

Groetjes
Bianca

————————————————————————–
De Grote Letter Uitgave is via Uitgeverij Oorsprong te krijgen:
ISBN: 9789461011480

Schaduwen en Chocolademelk Grote Letter Uitgave

—————————————————————————

Dit was op de Ellessysite te lezen:

Interview met Bianca van Strien naar aanleiding van haar boek Schaduwen & Chocolademelk

 Wat een leuke titel. Kun je ook verklaren hoe je daar bent opgekomen?

Eigenlijk was de naam van het verhaal oorspronkelijk “Patrick”, voor de boektitel moest het wat pakkender worden en ik heb er nog lang over moeten nadenken. “Chocolademelk” staat voor Jessica, omdat zij er nog in gelooft dat het drinken van chocolademelk alle problemen oplost en “Schaduwen” voor Patrick, omdat hij bijna alleen maar negatieve ervaringen heeft gehad in zijn leven. Tijdens het lezen wordt de titel waarschijnlijk helemaal duidelijk.

 In een vorig interview vertelde je dat je vroeger als kind veel verhalen over paarden schreef. In Schaduwen & Chocolademelk heeft de hoofdpersoon ook een paard. Komt de oude liefde weer terug en heb je misschien een speciale band met paarden?

Voor dit verhaal heb ik altijd het “platteland” voor me gezien, ook omdat de familie ruimte nodig heeft voor alle kinderen die ze in hun huis opneemt. Als er dan al meerdere dieren zijn, dan mag een paard voor Jessica ook niet ontbreken.

Mijn zus en ik waren vroeger altijd “bij de paarden” en dat was erg leuk. Het is nu echter al weer jaren geleden dat ik heb gereden. Paarden vind ik natuurlijk nog steeds schitterende dieren, maar ik heb er helaas nog maar weinig contact mee.

 Koppel je elk boek aan een maatschappelijk thema, zoals laaggeletterdheid in Een nieuwe kans en pleegouderschap in Schaduwen & Chocolademelk?

Nee, die maatschappelijke thema’s verzin ik nooit. Die ontstaan bij het schrijven van het verhaal. Er moeten natuurlijk verschillende redenen zijn, waardoor de personen in het verhaal reageren zoals ze reageren en als alles in hun leven perfect verloopt, zou het veel te gemakkelijk gaan en het verhaal veel korter worden.

Zouden de ouders van Jessica in Schaduwen & Chocolademelk geen pleegkinderen opnemen, dan zou Patrick natuurlijk nooit bij Jessica in huis komen wonen.

Dit boek is ook bestemd voor Young adult 16+ lezers. Heb je er bewust voor gekozen om deze doelgroep nu ook aan te spreken?

Nee, het idee voor het verhaal is al ouder. Aan een allereerste versie van dit verhaal ben ik vermoedelijk begonnen toen ik zelf nog geen twintig was. Het ging om Patrick en Jessica, zij zijn zestien en zo is ook de doelgroep ontstaan.

——————————————————————
Recensie Biblion:
De ouders van de 16-jarige Jessica Wagner hebben naast hun eigen dochter pleegkinderen. Een van hen is Patrick, een beschadigde jongen, wiens vader verdacht wordt van verkrachtingen en pogingen tot doodslag. Patrick en Jessica worden verliefd op elkaar, een bijna onmogelijke liefde, want Patrick leeft voortdurend met de angst net zo als zijn vader te worden. Beetje voor beetje moet hij het vertrouwen in de mens terug zien te krijgen, daarbij geholpen door Jessica en zijn pleegouders. De auteur (1969) beschrijft het geheel inlevend en met gevoel. Kwetsbaar leven krijgt toekomst. ‘Schaduwen’ slaat op Patrick vanwege zijn negatieve ervaringen in het leven; ‘Chocolademelk’ staat voor Jessica, zij denkt dat die drank problemen oplost. Hoewel het boek verschijnt in de serie Ellessy Relax (ontspannende hedendaagse familie- en liefdesromans, bestemd voor een breed vrouwelijk lezerspubliek) is het bij uitstek geschikt voor jongeren vanaf ca. 15 jaar. Een makkelijk leesbaar (liefdes)verhaal met korte zinnen, in kleine, maar ruime druk. – H.W.L. Keus-Asveld

——————————————————————————————-

op http://www.bol.com staat volgende recensie van Daantje26

3 van de 5
geslagen
2 augustus 2012
| Door: Daantje26

Een verhaal over een jongen die door zijn vader ernstig werd mishandeld. Zijn broer en zusje vonden zelfs de dood door zijn toedoen. Als overlevende van het laatste drama kampt hij met een ernstig gebrek aan zelfvertrouwen en vertrouwt hij niemand. Jessica weet langzaam tot hem door te dringen, maar zelfs dat blijkt niet genoeg.
Een goed opgebouwde roman waarin het verleden van de jongen langzaam wordt ontrafeld. Voor jong en oud goed te lezen.

——————————————-
http://thechangeablepeople.wordpress.com/
Gelezen; Schaduwen en Chocolademelk
Door Caren en Anna
Hi y’all! Ik lees niet vaak boeken. Maar, ik moet er toch een paar lezen voor Nederlands. Ik heb laatst het boek ‘Schaduwen en Chocolademelk’ gelezen. Ik vind het echt een heel leuk boek! Het is een liefdesroman. Typisch iets voor mij dus. Het boek was veel leuker dan ik dacht.
“Jessica Wagner is zestien jaar oud en heeft een heel fijn leven op de boerderij van haar familie. Ze heeft een eigen paard, goede vrienden en het gaat goed op school.
Haar ouders, Theo en Silvia, nemen vaak pleegkinderen in huis. Natuurlijk verandert de samenstelling van het gezin nog wel eens, maar Jessica vindt het meestal gezellig om een grote familie te hebben. Op een dag komt Patrick bij hun in huis. Hij is een paar maanden ouder dan Jessica en het is duidelijk dat er veel problemen in zijn leven zijn en dat hij weinig geluk heeft gekend. Jessica wordt verliefd op hem, maar merkt al snel dat het niet gemakkelijk is om zijn vertrouwen te winnen…”
Patricks problemen zijn als het ware de ‘Schaduwen’. De ‘Chocolademelk’ slaat op het verhaal van Jessica’s moeder die beweert dat chocolademelk een magisch drankje is dat je problemen kan verzachten.
Het verhaal is lekker romantisch en ik kan er echt bij wegdromen. Als ik het verhaal lees ben ik ontzettend geboeid en heb ik de neiging om steeds maar door te lezen. Het is een best dun boek van 169 bladzijdes.
Houd je van liefdesverhalen? Dan is dit vast een boek voor jou!
Love,
Anna

————————————————–

Facebook:
06.02.2013 Linda Oostrom Ik heb vorige week Schaduwen en Chocolademelk in 1 ruk uitgelezen. Wat is dat toch met jou boeken dat je het gewoon direct MOET uitlezen? Thema is wel wat zwaarder dan je normaal hebt. Wel heel erg mooi neergezet.

07.01.2013 Janaika van Beek schaduwen en chocoladen melk heb ik al 3 keer gelezen en ik heb hem al besteld ik vind het zoon mooi boek heeft u dit zelf bedacht of is het waar gebeurd

%d bloggers liken dit: