Bianca van Strien

Zoeken naar Antwoorden

Zoeken naar Antwoorden - Bianca van Strien

Zoeken naar antwoorden – Liefdesroman

Bianca van Strien

Al bijna tien jaar werkt de zesentwintig jarige Ellie de Valk met veel plezier bij Drukkerij Dubbeldam als assistente van de baas, Rogier Dubbeldam. Het onverwachte overlijden van Rogier zorgt echter voor drastische veranderingen in haar leven. Niet alleen omdat in haar baan daardoor alles verandert, ook omdat het zwarte schaap van de familie Dubbeldam, Ferdinand, na tien jaar afwezigheid op de begrafenis komt. Ooit was ze vreselijk verliefd op hem en ze ontdekt al snel dat ze nog steeds gevoelens voor hem heeft.

Op de vraag of Ferdinand echte gevoelens voor haar heeft krijgt ze niet zo snel een antwoord. Hij laat maar weinig informatie over zichzelf en de problemen die hij met zijn familie heeft, los. Ook niet als ze wel dicht bij elkaar zijn.

Uitgeverij Ellessy – Arnhem

978-90-8660-226-1

Maart 2013

Omslag en binnenwerk: Buronazessen

Drukwerk: Grafistar

173 pagina’s

zoekennaarantwoordenfondslijst001

Het binnenwerk van het boek ziet er zo uit.

Zoeken naar Antwoorden - Binnenwerk 06.12.2012

Persbericht

Droom als uitgangspunt voor het nieuwe boek van Bianca van Strien

 Maarssen – “Zoeken naar Antwoorden”, de nieuwe liefdesroman van Bianca van Strien, is ontstaan naar aanleiding van een droom. Direct nadat de schrijfster wakker werd, ging ze achter de computer zitten en begon te schrijven.

‘Ik kon bij dit boek min of meer achter elkaar doorschrijven’, vertelt Bianca opgetogen. ‘Iets wat niet veel voorkomt. Ik vond het erg speciaal in ieder geval. Sowieso vind ik het schrijven zelf de leukste fase in het schrijfproces. Gewoon achter mijn computer zitten en het ene na het andere woord typen, zodat zich uiteindelijk een verhaal begint te vormen.

Meestal ontstaat een verhaal uit een scène die ik heb bedacht. Een boek heeft echter meerdere scènes nodig en het leukste is het, wanneer de verschillende scènes aan elkaar lijken te groeien. Tijdens zo’n schrijffase is verder niets meer belangrijk, behalve het verhaal waarmee ik op dat moment bezig ben. Soms denk ik dat de onderwerpen mij uitkiezen. Ik schrijf elk idee, elke scène die me te binnenschiet op, want je weet maar nooit waar dat nog eens in kan passen. Als ik denk: daar kan ik wel eens iets over schrijven, lukt me dat meestal niet zo. Tenminste niet meteen. Het kan zijn dat ik maanden later wel ineens de mogelijkheid zie om er een verhaal van te maken, of dat een bepaald thema toch bij iemand in het verhaal past.’

Bianca schrijft elke dag. Ook als er dagen zijn dat het iets minder loopt, gaat ze achter de computer zitten en probeert te schrijven, soms zelfs aan een ander verhaal dan waaraan ze op dat moment bezig is.

“Gemakkelijke” boeken

Zelf leest Bianca het liefst “gemakkelijke” boeken.

‘Ik doe dat als ontspanning en heb meestal niet zo heel veel zin in diepgaande literatuur. Misschien dat ik er daardoor zelf ook voor kiest om boeken te schijven die makkelijk weg lezen. Soms blijf ik daardoor ook wel eens beetje te veel aan de oppervlakte, maar uit reacties van lezers blijkt dat het toch de juiste “keus” voor mijn boeken is. Misschien zou ik iets meer researchwerk moeten doen, maar over het algemeen blijf ik wel bij onderwerpen waar ik zelf iets van afweet en als ik dan toch met vragen zit, is google erg handig.

Hoe het ook is, met “Zoeken naar antwoorden” heeft de schrijfster weer een toegankelijke liefdesroman neergezet. Ditmaal over de zesentwintigjarige Ellie de Valk, die al bijna tien jaarmet veel plezier werkt bij Drukkerij Dubbeldam als assistente van de baas, Rogier Dubbeldam. Het onverwachte overlijden van Rogier zorgt echter voor drastische veranderingen in haar leven. Niet alleen omdat daardoor in haar baan alles verandert, maar ook omdat het zwarte schaap van de familie, Ferdinand, na tien jaar afwezigheid op de begrafenis komt. Ooit was ze vreselijk verliefd op hem en ze ontdekt al snel dat ze nog steeds gevoelens voor hem heeft.

—————————————-
Chicklit.nl 27.05.2013 geplaats door Jenny Veerman

Zoeken naar antwoorden is een boek waarin pittige thema’s voorkomen, zonder dat het te zwaar op de hand wordt.

De zesentwintigjarige Ellie maakt iets vreselijks mee. Na tien jaar werken voor haar baas overlijdt hij op kantoor, precies terwijl Ellie even een uurtje de deur uit is. Alsof dit nog niet erg genoeg is, wordt ze daardoor ook geconfronteerd met Ferdinand, de zoon van haar baas, die haar tien jaar geleden zonder iets te zeggen heeft gedumpt. Ondanks alles voelt Ellie zich verantwoordelijk voor haar werk en het bedrijf, dus doet ze haar best om alles draaiende te houden. Maar de familie van haar baas Rogier maakt haar dit zo goed als onmogelijk! Gelukkig steunt Ferdinand haar wel, maar deze man is en blijft een mysterie. Ellie weet nooit waar ze aan toe is met hem, terwijl ze eigenlijk wel graag een vaste relatie zou willen. Zou het haar lukken om een nieuwe start te maken, in de liefde en in het werk?

In dit boek, dat bestaat uit minder dan 200 pagina’s, komt een heleboel aan de orde: lastige en ingewikkelde familiebanden, ontdekkingen over het verleden, liefdesverdriet en nieuwe romances, rouw en het moeten loslaten van de baan zoals je die altijd zo leuk vond. De schrijfster weet dit allemaal op een handige manier te verwerken in het verhaal. Zoeken naar antwoorden leest heel prettig weg, het lettertype is groot en daardoor lees je snel. In een paar verloren uurtjes heb ik het verhaal achter elkaar uitgelezen. Het verveelde geen moment!

——————————————–
Recensie NBD/Biblion
Ellie werkt al tien jaar bij een drukkerij als assistente van de baas, Rogier. Ze heeft een goede band met hem, maar alles verandert als hij plotseling overlijdt. Vooral als zijn jongste zoon opduikt, met wie ze jaren geleden een relatie heeft gehad; ze merkt dat die gevoelens weer oplaaien. Maar Ferdinand blijkt zich nog steeds moeilijk te kunnen binden. Er duiken heel wat familiegeheimen op die de zaken nog bemoeilijken. Het verloop van het verhaal is vrij voorspelbaar. Af en toe wordt dit onderbroken door nieuwe plotwendingen, wat de spanning dan even ten goede komt. De vlakke personages zijn niet uitgediept, er is geen merkbare ontwikkeling en hun emoties zijn oppervlakkig. De auteur hanteert eenvoudige taal met goed geschreven dialogen. Net als haar vorige romans leest dit boek vlot en makkelijk. Lezers die op zoek zijn naar een luchtig feelgoodverhaal zullen er dan ook van genieten.

%d bloggers liken dit: